2012. december 17., hétfő

Gluténmentes ebéd mára:

Hentestokány rizzsel


1 kg lapocka
10 dkg savanyú uborka
alma

bors
2 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
Az összekockázott vöröshagymát dinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, 4 percig fedő nélkül sütjük. Fűszerezzük. A fokhagymát érdemes zúzva hozzáadni. Mikor a hús már majdnem kész, a felkockázott almát és a csíkokra vágott uborkát is hozzáadjuk, készre főzzük.

A rizst olajon megpirítjuk, dupla vízzel felengedjük, ízlés szerint fűszerezzük (én kurkumát vagy curryt szoktam bele tenni), megfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.