2013. november 15., péntek



Fokhagymás-olívabogyós kenyér:

/Az eredeti recepthez képest kicsit változtatva, itthon levő hozzávalók szerint/

20 dkg Schär B
20 dkg Beiker
1 ek lenmagliszt
fél Budafoki élesztő
kb. 1ek só
1ek cukor
3,5dl víz
2ek olivaolaj
1ek lenmagpehely
1ek psyllium
2 nagy gerezd fokhagyma


A liszteket, élesztőt, sót, cukrot, vizet, pelyhet, psylliumot és az összetört fokhagymát dolgozzuk össze.

Nagyon lágy, szinte nokedli sűrűségű tészta lesz belőle. A végén hozzáadni a karikára vágott olívabogyókat, óvatosan belekevergetni és olajozott formába tenni. Kb 50 fokon 30-40 percig keleszteni (ha sütőben szoktuk), majd 200 fokon megsütni.


Forrás /https://www.facebook.com/photo.php?fbid=782486961777124&set=gm.578769545505572&type=1&theater/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.