2015. március 15., vasárnap

Citromhabos négerkocka



Hozzávalók:

Tésztához:
20 dkg cukor
5 tojás sárgája
5 dkg margarin
2 dkg kakaó
1 cs sütőpor
20 dkg rizsliszt
2 dl tej

Kenéshez:
2-3 ek lekvár

Habhoz:
3 tojás fehérje
1 citrom leve
20 dkg cukor

Csokimázhoz:
15 dkg cukor
1 dl tej
2 ek kakaópor
15 dkg margarin
A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük.

A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük. A tésztát baracklekvárral megkenjük.
A habot rásimítjuk.

A tetejére a csokimázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig. Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és a margarint hozzákeverjük – ezáltal besűrűsödik, és mehet a tészta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!


/eredeti recept itt:    http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/citromhabos-neger-kocka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.