2016. február 5., péntek

Calzone

Hozzávalók:

500 g Old Miller's liszt
2 ek. olaj
25 g friss élesztő
0,5 ek cukor
0,5 ek só
325 ml langyos víz

A vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, pár percig hagyjuk, hadd fusson fel.
Közben a lisztet nyújtólapra szitáljuk, belekeverjük a sót, a halom közepére lyukat készítünk. Ebbe öntjük apránként a vizet, amit villával eldolgozunk. Meggyúrjuk a tésztát, meleg helyen megkelesztjük. 

Nekem van ravioli-formám, azzal készült, 15 db lett belőle.

A töltelék igazából bármi, amit szeretünk, ezekben most tonhal, olívabogyó és mozzarella van, mellé magvas madársaláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.