Extra rántott hús:
Bármiféle húst megmosunk, fűszerezünk, rizslisztbe, tojásba, majd burgonyapehely-szezámpehely-pattogatott amaránt keverékébe forgatjuk és bő olajban kisütjük.
2013. november 12., kedd
Kenyér Barbara lisztből:
25 dkg liszt
3,4 dl tej/3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
őrölt kömény
só
2 dkg élesztőt, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos tejet/vizet kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
A maradék lisztben elkavarjuk a sót, köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék folyadékot. Turmixgéppel csomómentesre keverjük, 15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 fokon 40 percig sütjük.
25 dkg liszt
3,4 dl tej/3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
őrölt kömény
só
2 dkg élesztőt, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos tejet/vizet kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
A maradék lisztben elkavarjuk a sót, köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék folyadékot. Turmixgéppel csomómentesre keverjük, 15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 fokon 40 percig sütjük.
2013. szeptember 6., péntek
Pöttyös allergén táblázat:
http://pottyos.hu/termekeink-a-szamok-tukreben.html#/allergen-tablazat
Bár a Kekszes Guru gluténmentességével vitatkoznék... :)
http://pottyos.hu/termekeink-a-szamok-tukreben.html#/allergen-tablazat
Bár a Kekszes Guru gluténmentességével vitatkoznék... :)
2013. augusztus 14., szerda
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)