2013. november 12., kedd

Extra rántott hús:

Bármiféle húst megmosunk, fűszerezünk, rizslisztbe, tojásba, majd burgonyapehely-szezámpehely-pattogatott amaránt keverékébe forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Kenyér Barbara lisztből:

25 dkg liszt
3,4 dl tej/3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
őrölt kömény


2 dkg élesztőt, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos tejet/vizet kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
 A maradék lisztben elkavarjuk a sót, köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék folyadékot. Turmixgéppel csomómentesre keverjük, 15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 fokon 40 percig sütjük.

2013. szeptember 6., péntek

2013. augusztus 12., hétfő

2013. május 24., péntek