2012. december 17., hétfő

Gluténmentes házi marcipános szaloncukor

30 dkg darált mandula
30 dkg porcukor
0,3 dl víz vagy gyümölcslé
bevonáshoz kb. 20 dkg magas kakaótartalmú (maximum 70 %-os), jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés: A mandulamasszát keverjük össze a porcukorral, öntsük hozzá először a folyadék felét, majd keverjük tovább a masszát (csak annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen). Tegyük a hűtőbe a marcipánt (legalább fél órára, ha lehűl, könnyebben formázható)

Szaloncukor elkészítése:
1. vegyük ki a hűtőből a marcipánt, vágjuk le a negyedét, vágjuk kis téglalapokra, amiket hengergessünk meg a tenyerünkben - így nekem a teljes marcipán adagból 80 db szaloncukor lett.
2. gőz fölött olvasszuk meg a két tábla összetört csokit
3. miután teljesen felolvadt a csoki, az üvegedényt a vizes tálból kivéve kicsit hagyjuk hűlni
4. tálcára készítsünk ki sütőpapírt - erre tegyük
5. a bevont marcipánt tegyük hűvösebb helyre - ne hűtőbe, elég egy konyhánál hűvösebb szoba és hagyjuk megszilárdulni a csokimázat.

Tipp
- ha szeletelt mandulát veszünk, megmenekülünk a pucolástól és az elődarálástól
- bevonás előtt hagyjuk a hűtőből kivett marcipánt szoba hőmérsékletűre melegedni, különben a csoki túl gyorsan dermed meg és a kakaóvaj kiül a mázon


/az eredeti recept a receptmuves.hu-n található/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.