2012. december 18., kedd

Gluténmentes háztartási keksz

Hozzávalók

12,5 dkg Rama
1 db tojás
20 dkg gluténmentes kenyérpor
5 dkg rizsliszt
1 mk. szódabikarbóna
6 g édesítő
vanília aroma

Elkészítés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk és megszurkáljuk villával. Szebb lesz, ha derelyevágóval szaggatjuk ki a tésztát, így jobban hasonlít majd az eredeti háztartási kekszre. 170-180 fokon készre sütjük 10 perc alatt.

/A recept a sutigyar.hu-n megtalálható/

Innen már csak egy lépés a Schoko banane!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.