2013. január 20., vasárnap

gluténmentes zsemle

45 dkg liszt
25 g élesztő

cukor
340 ml víz
4 ek olaj

A hozzávalókat összegyúrjuk, olajozott kezekkel cipóvá formázzuk. Ha nem megy könnyen, a tésztát is olajozzuk meg. Ezután olajozott felületen kelesszük 20 percig.
Szedjük 10 darabra (nekem 8 nem túl nagy lett), formázzuk kedvünk szerint. (Itt már könnyen alakítható kell legyen a tészta.)
Tepsibe fektetve kenjük meg őket tejjel, kelesszük további 20 percig, majd 200 fokra melegített sütőben 30 percig süssük. Utána kenjük meg olajjal a tetejüket, és fedjük le konyharuhával, hogy visszapuhuljanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.