5 dkg porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
1 mk mézeskalács fűszerkeverék vagy őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
1 citrom reszelt héja
3 ek víz
5 dkg vaj/ Rama
az eredeti recept szerint a tetejére: 3 ek vágott pisztácia, dió
Minden száraz hozzávalót, fűszert összekeverünk.
Hozzáadjuk a vajat, a vizet, és összeállítjuk a tésztát.
Az eredeti recept szerint csillagcsöves nyomózsákba tesszük a tésztát, korongokat nyomunk belőle sütőpapíros tepsibe, az illesztésnél pedig megszórjuk a vágott pisztáciával. (A dolog itt dőlt meg. Nem tudom a rétesliszt-rizsliszt csere miatt-e, de képtelen voltam formát nyomni a tésztából.) Gombócokat formálunk belőle (nagyon enyhén ragadós a tészta, 4-5 gombóc után kezet mostam), amiknek a tetejét villával formázzuk (porcukorba v. lisztbe kell mártani), majd sütőben pirosra sütjük a korongokat.
Az eredmény finom, nagyon ropogós keksz.
Nekem 15 darab lett belőle.
/forrás: nosalty.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.