2014. január 1., szerda

pizza



75 dkg rizsliszt

2-2,5 dl tej

kb 4 dl víz

fél cs élesztő kocka

1 ek étolaj

1 ek só

1 ek cukor




Feltétnek természetesen paradicsomszósz, nálunk ez:




sűrített paradicsom

oregánó

majoranna

bazsalikom

tárkony

sóval, borssal és fokhagymával megfőzve.




Erre ízlés szerint bármilyen feltét kerülhet, mi szem szájnak ingere.

Az élesztőt másfél deci tejjel és a cukorral felfuttatjuk.

Összegyúrjuk az alapanyagokat, a felfuttatott élesztőt, és addig gyúrjuk, míg nyúlós nem lesz. A vizet csak akkor adom hozzá, ha látom hogy nem áll össze. Lehet hogy több is kell.






A paradicsomszósszal megöntözzük a tésztát, rápakoljuk a feltétet, és mehet a sütőbe. (Én a sajt színe alapján állapítom meg, mikor van kész.)

sütési hőfok: 200°C



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.