40 dkg Coelipan liszt
20 dkg rama
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
3 tojás
só
rumaroma
5 ek tej
A hozzávalókat habosra keverjük olajozott, lisztezett őzgerincformában 180 fokon 50-60 perc alatt arany barnára sütjük.
Kiborítjuk a formából, mikor meghűlt, csoki mázzal bevonjuk.
2013. november 22., péntek
2013. november 15., péntek
Fokhagymás-olívabogyós kenyér:
/Az eredeti recepthez képest kicsit változtatva, itthon levő hozzávalók szerint/
20 dkg Schär B
20 dkg Beiker
1 ek lenmagliszt
fél Budafoki élesztő
kb. 1ek só
1ek cukor
3,5dl víz
2ek olivaolaj
1ek lenmagpehely
1ek psyllium
2 nagy gerezd fokhagyma
A liszteket, élesztőt, sót, cukrot, vizet, pelyhet, psylliumot és az összetört fokhagymát dolgozzuk össze.
Nagyon lágy, szinte nokedli sűrűségű tészta lesz belőle. A végén hozzáadni a karikára vágott olívabogyókat, óvatosan belekevergetni és olajozott formába tenni. Kb 50 fokon 30-40 percig keleszteni (ha sütőben szoktuk), majd 200 fokon megsütni.
Forrás /https://www.facebook.com/photo.php?fbid=782486961777124&set=gm.578769545505572&type=1&theater/
2013. november 12., kedd
Kenyér Barbara lisztből:
25 dkg liszt
3,4 dl tej/3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
őrölt kömény
só
2 dkg élesztőt, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos tejet/vizet kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
A maradék lisztben elkavarjuk a sót, köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék folyadékot. Turmixgéppel csomómentesre keverjük, 15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 fokon 40 percig sütjük.
25 dkg liszt
3,4 dl tej/3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
őrölt kömény
só
2 dkg élesztőt, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos tejet/vizet kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
A maradék lisztben elkavarjuk a sót, köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék folyadékot. Turmixgéppel csomómentesre keverjük, 15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 fokon 40 percig sütjük.
2013. szeptember 6., péntek
Pöttyös allergén táblázat:
http://pottyos.hu/termekeink-a-szamok-tukreben.html#/allergen-tablazat
Bár a Kekszes Guru gluténmentességével vitatkoznék... :)
http://pottyos.hu/termekeink-a-szamok-tukreben.html#/allergen-tablazat
Bár a Kekszes Guru gluténmentességével vitatkoznék... :)
2013. augusztus 14., szerda
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)