2013. november 22., péntek

Júlia sütemény

40 dkg Coelipan liszt
20 dkg rama
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
3 tojás

rumaroma
5 ek tej


A hozzávalókat habosra keverjük olajozott, lisztezett őzgerincformában 180 fokon 50-60 perc alatt arany barnára sütjük.
Kiborítjuk a formából, mikor meghűlt, csoki mázzal bevonjuk.


2013. november 15., péntek



Fokhagymás-olívabogyós kenyér:

/Az eredeti recepthez képest kicsit változtatva, itthon levő hozzávalók szerint/

20 dkg Schär B
20 dkg Beiker
1 ek lenmagliszt
fél Budafoki élesztő
kb. 1ek só
1ek cukor
3,5dl víz
2ek olivaolaj
1ek lenmagpehely
1ek psyllium
2 nagy gerezd fokhagyma


A liszteket, élesztőt, sót, cukrot, vizet, pelyhet, psylliumot és az összetört fokhagymát dolgozzuk össze.

Nagyon lágy, szinte nokedli sűrűségű tészta lesz belőle. A végén hozzáadni a karikára vágott olívabogyókat, óvatosan belekevergetni és olajozott formába tenni. Kb 50 fokon 30-40 percig keleszteni (ha sütőben szoktuk), majd 200 fokon megsütni.


Forrás /https://www.facebook.com/photo.php?fbid=782486961777124&set=gm.578769545505572&type=1&theater/

2013. november 12., kedd

Extra rántott hús:

Bármiféle húst megmosunk, fűszerezünk, rizslisztbe, tojásba, majd burgonyapehely-szezámpehely-pattogatott amaránt keverékébe forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Kenyér Barbara lisztből:

25 dkg liszt
3,4 dl tej/3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
őrölt kömény


2 dkg élesztőt, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos tejet/vizet kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.
 A maradék lisztben elkavarjuk a sót, köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék folyadékot. Turmixgéppel csomómentesre keverjük, 15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 fokon 40 percig sütjük.

2013. szeptember 6., péntek

2013. augusztus 12., hétfő