Hozzávalók:
friss spenót
szalonna
só, bors
tejszín
sajt
tészta
A szalonnát zsírjára sütöm, rádobom a spenótot, sózom borsozom, megfonnyasztom, közben a tejszínt összekeverem a kockára vágott vagy reszelt sajttal, megfőzöm a tésztát. Ha kész a spenót és a tészta, összekeverem őket, ráöntöm a tejszínes sajtot, jénaiba teszem és 200 fokon pirosra sütöm.
/eredeti recept: http://dobosbea.blogspot.hu/search/label/spenót/
2015. március 18., szerda
2015. március 15., vasárnap
Citromhabos négerkocka
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg cukor
5 tojás sárgája
5 dkg margarin
2 dkg kakaó
1 cs sütőpor
20 dkg rizsliszt
2 dl tej
Kenéshez:
2-3 ek lekvár
Habhoz:
3 tojás fehérje
1 citrom leve
20 dkg cukor
Csokimázhoz:
15 dkg cukor
1 dl tej
2 ek kakaópor
15 dkg margarin
A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük. A tésztát baracklekvárral megkenjük.
A habot rásimítjuk.
A tetejére a csokimázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig. Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és a margarint hozzákeverjük – ezáltal besűrűsödik, és mehet a tészta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!
/eredeti recept itt: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/citromhabos-neger-kocka/
2014. december 23., kedd
Perec
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
200 g rizsliszt
100 g hideg vaj kockákra vágva
40 g finomra reszelt parmezán
1 tk. só
1 tojássárgája
1-2 ek. tejföl
tetszőleges zöldfűszer
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, szaggatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
eredeti recept:http://divany.hu/2014/husvet/2014/04/15/locsolovaras_parmezanos-zoldfuszeres_sos_perec/
100 g hideg vaj kockákra vágva
40 g finomra reszelt parmezán
1 tk. só
1 tojássárgája
1-2 ek. tejföl
tetszőleges zöldfűszer
Túrós pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg túró
50 dkg liszt
50 dkg margarin/vaj
só
tetejére tojásfehérje, rá ízlés szerint bármi, nálam tökmag
A hozzávalókat összegyúrjuk, szaggatjuk, megkenjük, megszórjuk, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
50 dkg túró
50 dkg liszt
50 dkg margarin/vaj
só
tetejére tojásfehérje, rá ízlés szerint bármi, nálam tökmag
A hozzávalókat összegyúrjuk, szaggatjuk, megkenjük, megszórjuk, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
2014. október 26., vasárnap
Palacsinta 2.
50 dkg Schär Mix it!
5 dl szénsavas ásványvíz
7 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 tojás
6 evőkanál olaj
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
Ravioli
Nem éppen mestermű, de elsőre szerintem jó :
40 dkg liszt (25 dkg Schär mix B és 15 dkg régi Beiker)
4 tojás
annyi víz és olaj hogy szép, homogén, nem ragadós, nem törős tésztát kapjunk
só.
4 tojás
annyi víz és olaj hogy szép, homogén, nem ragadós, nem törős tésztát kapjunk
só.
Császármorzsa
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 2 személyre:
– fél bögre rizsdara
– fél bögre rizsliszt
– 1 bögre tej
– 2 tojás
– pici csipet só
– egyharmad bögre cukor
– egy csapott evőkanál vaj
1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban.
2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba.
3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a darát, a cukrot és a sót.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
5. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
6. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is.
7. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
8. Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön.
9. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba.
10. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)